Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gunner Hokmark

Zajednički parlamentarni odbor RH-EU sastao se poslijednji put

Gunnar Hökmark
Ivo Čagalj/PIXSELL
01.05.2013.
u 17:28

Poslijednji, 19. sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora Republike Hrvatske – Europske unije završio je usvajanjem zajedničkih preporuka upućenih Vijeću za stabilizaciju i pridruživanje te institucijama RH i EU-a.

Poslijednji, 19. sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora Republike Hrvatske – Europske unije, održan u Splitu završio je usvajanjem zajedničkih preporuka upućenih Vijeću za stabilizaciju i pridruživanje te institucijama RH i EU-a.

Zajednički odbori pozdravio je pristupanje Hrvatske Eurospkoj Uniji i pozvao sve članice koje još nisu završile postupak ratifikacije da to pravodobno učine. Pozdravili su pozitivno konačno izvješće o praćenju priprema Hrvatske za članstvo kao i odlučnost RH da nastavi s reformama. Potaknut je nastavak uske gospodarske suradnje. Paralmentarni odbor pozvao je članice da odrede minimalne restrikcije za slobodu kretanja radnika iz tranzicijskih zemalja i pozdravio hrvastki proces usklađivanja sa šengenskim zakonodavstvom.

-Ministar Ranko Ostojić izvijestio nas je o naporima koje poduzima Vlada kako bismo dvije godine nakon stupanja u članstvo ispunili kriterije za ulazak u šengenski prostor – rekao je Andrej Plenković, predsjednik Izaslanstva Hrvatskog sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru.

Gunner Hokmark, voditelj izaslanstva EP čestitao je kolegama iz Hrvatske na 9- godišnjem uspješnom radu.

- Hrvatska Europsku Uniju čini boljom i snažnijom. Pokazala je da može biti uzor borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala – rekao je Hokmark i nagalsio da članstvo u EU ne rješava probleme, ali pruža nove mogućnosti.

Zajednički parlamentarni odbor RH-EU osnovan je kako bi pratio naš put u Europsku Uniju. Stupanjem Hrvatske u punopravno članstvo prestaju razlozi njegovog postojanja.

>>Što je to Europska središnja banka

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije